Baanaanleg

Baanaanleg Fully Padel B.V.

Wij van Fully Padel B.V. zijn gespecialiseerd in de aanleg van padelbanen. Dit doen wij naast de verkoop van onze Zembla padelrackets. Fully Padel laat de padelbanen aanleggen door verschillende partners waaronder Van Zet groep. Van Zet groep is gespecialiseerd in staal- & aluminium constructies. Onderstaand vind u meer uitleg omtrent de aanleg van een padelbaan en gerelateerde specificaties.

Een padelbaan kent een aantal verschillen ten opzichte van een tennisbaan. Een padelbaan is omringd door glazen wanden en een metaal hekwerk. Daarnaast is er een verschil in de afmetingen van de baan.

Specificaties Padelbaan

 • Benodigde grond: 231 m2
 • Een padelbaan is 10 x 20 meter plus een extra meter aan beide zijden.
 • Lengte van het net is 10 meter, waarbij het midden van het net 88 centimeter boven de grond hoort de hangen.
 • De servicelijn wordt getrokken op 6.95 meter van het net.

  De ondergrond van een padelbaan dient perfect vlak te zijn zonder oneffenheden. Door Fully Padel B.V. wordt aanbevolen om een 10 centimeter dik betonnen oppervlak te gebruiken zonder kuilen of verhogingen. Sneldrogend asfalt bevordert het droog worden van de baan bij regen.

Gebonden of ongebonden fundering? Een padelbaan is erg zwaar en weegt dan ook maar liefst vijf ton. Een goede fundering zorgt ervoor dat de padelbaan niet verzakt. Een gebonden fundering is duurder dan een ongebonden fundering maar vergt minder onderhoud. Een goedkopere ongebonden fundering brengt dus wél veel onderhoudskosten met zich mee.

De toplaag van een padelbaan bestaat uit kunstgras. Dit is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen zware slijtage door veelvuldig gebruik in combinatie met een relatief klein oppervlak. Afhankelijk van de volgende factoren wordt het soort kunstgras gekozen:

 • Hoe vaak wordt de padelbaan gebruikt?
 • Hoeveel onderhoud is de organisatie bereid te doen?
 • Wordt de padelbaan binnen of buiten aangelegd?
 • Financiële plannen

Het zand wat op het kunstgras ligt dient ervoor om het kunstgras op zijn plaats te houden en de wrijving te verminderen, dit vergemakkelijkt snelle bewegingen. Er is tussen 8-12 kilogram zand per vierkante meter nodig.

Padelbaan bouwen

De aanleg van een padelbaan vraagt om specialistische kennis en ervaring om tot het beste resultaat te komen. De taken van het opzetten van de constructie, plaatsen van glazen wanden, leggen van kunstgras met daarop het zand en de installatie van lichten dienen uitgevoerd te worden door een specialist. Wij van Fully Padel B.V. en onze partners zijn hierin gespecialiseerd, dus hier hoeft u zich geen zorgen meer om te maken.

Afhankelijk van het type padelbaan, varieert het onderhoud. Algemene vuistregel hierin geldt: een keer per maand de glazen wanden schoonmaken in combinatie met het vegen van het kunstgras met als doel verspreiding van het zand over de baan. Daarnaast moet je eens per jaar het kunstgras laten onderhouden.

Materialen Padelbaan Fully Padel B.V.

 • Framewerk: frame van een padelbaan is meestal gemaakt van staal of aluminium, waar outdoor padelbanen een dikker frame hebben met het oog op temperatuurverschillen.
  Frame dient gegrond en gegalvaniseerd te worden voordat het geverfd wordt. Garantie voor een staalconstructie zijn 5 jaar, waar die van aluminium vaak 15 jaar betreffen.
 • Glazen wanden: de glazen wanden zijn gemaakt van een soort veiligheidsglas en wegen meer dan 100 kilo. In hét padel land Spanje is de dikte van de glaswand vaak zo’n 10 centimeter. In Nederland dient de glaswand echter wat dikker te zijn (12 centimeter) als gevolg van een kouder klimaat.
 • Hekwerk: het hebben van een duurzaam hekwerk is van belang om enerzijds de kwaliteit van het spel te verhogen, anderzijds om het risico van blessures in te perken. Het hekwerk wordt namelijk blootgesteld aan balcontact en spelers die er, zonder opzet, tegen aan lopen.
 • Kunstgras: er bestaan diverse soorten kunstgras in verschillende kleuren. Het kunstgras op het World Padel Tour wordt gemaakt door “Mondo”. Echter zijn er genoeg goedkopere alternatieve beschikbaar.
 • Verlichting: afhankelijk van de ruimte en of de padelbaan binnen of buiten is aangelegd, verschilt de verlichting. De verlichting dient gelijkmatig te worden verdeeld. Een verlichtingssterke van 500 lux is aanbevolen om te hanteren.

Er bestaan 3 soorten padelbanen. Fully Padel B.V. kan u helpen met onderstaande drie banen.

 1. Vaste padelbanen: aluminium/staal met diverse soorten kunstgras.
 2. Panoramische padelbanen: in tegenstelling tot de vaste padelbanen hebben panoramische een glazen achterwand met goed zicht. Belangrijkste reden hiervan is het goede zicht voor het publiek.
 3. Mobiele padelbanen: verplaatsbare padelbanen, ideaal voor wedstrijden van korte duur.

Heeft u interesse in een padelbaan? U kan bij Fully Padel B.V. een offerte opvragen voor de aanleg van een padelbaan. Dit kan u doen door ons te bellen op +31 (0)167-743010, of door een mail te sturen naar contact@zemblapadel.nl.